Ricardo Pérez-Hita En Residència a l’Institut Verdaguer

“Una conversa que no acaba”
Dimecres 2 de juny, de 17.30 h a 19.30 h
Acció final, Sala Moragues, El Born CCM

Presentació del procés de treball a partir d’una deriva sonora des de l’Institut Verdaguer fins a la Sala Moragues d’El Born CCM, amb una mostra i presentacions.

Aquest és l’últim any d’educació obligatòria del grup amb què hem treballat i marxem obrint una conversa que ens ha d’acompanyar els mesos vinents. Hem entrat en diàleg amb el barri, amb el sistema educatiu i amb el nostre passat i futur. Hem conversat entre nosaltres i aquest intercanvi, els dissensos i consensos, ha pres múltiples formes.

La conversa en si mateixa ha estat el material creatiu que ens ha acompanyat al llarg del curs. Ara volem presentar com aquests intercanvis s’han traduït en pancartes, pòsters, publicacions i accions que es mostraran a El Born CCM i que pretenen obrir la conversa a les vostres aportacions, a nous sentits i preguntes.

Amb la professora Míriam Lanzaco i el grup d’estudiants de 4rt ESO de l’Institut Verdaguer.

 


 

Tercera participació consecutiva de l’Institut Verdaguer (Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, Ciutat Vella) a EN RESiDÈNCiA. De nou, amb un grup d’alumnes de quart d’ESO. Enguany el procés de creació és amb Ricardo Pérez-Hita, que treballa en els àmbits de la mediació artística i la cultura comunitària i investiga sobre composició sonora i remescla musical. C500, CrisCrism o Error Code: 502 Proxy Error són alguns dels projectes on ha participat.

Podeu seguir tot el procés en el blog EnResidència 2020-21 de l’Institut Verdaguer.

Ricardo Pérez-Hita forma part del col·lectiu Higo Mental, projecte d’interpretació en clau feminista de material audiovisual usurpat d’internet, actiu des del 2014 i que ha estat a espais com Storm And Drunk (Madrid), Etopía Centro de Arte y Tecnología (Saragossa), el Centro de Arte 2 de Mayo (Móstoles) o Homesession (Barcelona). És soci fundador de la cooperativa LaLaberinta, amb la qual desenvolupa projectes d’educació i mediació cultural des de la responsabilitat amb el territori.

Aquest projecte s’emmarca dins la 12a edició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu. La residència de Ricardo Pérez-Hita a l’Institut Verdaguer és comissariada i coordinada per El Born Centre de Cultura i Memòria i Transductores. Amb les professores Míriam Lanzaco i Marcela Lamas.

En edicions anteriors amb l’Institut Verdaguer hi van desenvolupar processos de creació Adrian Schindler (2018-2019) i Lo Relacional (2019-2020).

  • Dimecres, 2 de juny De 17:30 h a 19:30 h

Procés de creació de l'artista amb alumnat de l'Institut Verdaguer. Curs 2020-2021.

Activitat en català.

Entrada gratuïta