Sessions Formatives Arqueoborn-I

Fonaments de l’arqueologia urbana a Barcelona

L’arqueologia urbana és una branca de l’arqueologia que pren rellevància dia a dia, que té aplicacions en el camp de la gestió urbana, del patrimoni, de la memòria col·lectiva i de la recerca. Tanmateix, les intervencions arqueològiques a la ciutat comporten uns plantejaments teòrics i unes metodologies que no s’imparteixen com a corpus unitari en els estudis universitaris. La ciutat de Barcelona ha estat pionera en la formació de professionals en arqueologia urbana, principalment amb la participació d’estudiants en la intervenció arqueològica del Born.

El Born CCM proposa un doble cicle formatiu pràctic per facilitar una formació més completa en arqueologia, patrimoni i memòria urbans. Els cicles es realitzaran en dos anys consecutius. Enguany, 2022, s’ofereixen les Sessions Formatives Arqueoborn-I: Fonaments de l’arqueologia urbana, i l’any 2023, les Sessions Formatives Arqueoborn-II: Arqueologia i bioarqueologia urbana a Barcelona (2023).

 

Programa

L’assistència al curs és convalidable per 1 crèdit (UB)

Places:

  • Estudiants del Grau d’Arqueologia, d’Història o d’Humanitats: 20 places
  • Públic general: 30 places. Poden apuntar-se a qualsevol de les sessions individuals dels matins de dilluns, dimarts i dimecres (les sessions de tardes i les del dijous són específiques per als estudiants) 

Inscripcions:

  • Estudiants: telèfon de Reserves d’El Born CCM 93 256 68 53 o bé a l’adreça electrònica serveieducatiuelbornccm@bcn.catCaldrà presentar el full de matrícula del curs 2021-22
  • Públic general: telèfon de Reserves d’El Born CCM 93 256 68 53, l’adreça electrònica serveieducatiuelbornccm@bcn.cat o mitjançant el botó de compra d’entrades
  • Material necessari: per a la sessió “Metodologia de la representació gràfica, 3D i fotogrametria en medi urbà” seria convenient que els inscrits portin una càmera de fotos si és possible amb mode manual.
  • Del 20 de juny al 23 de juny

El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït