Tallers de Nadal: BORNAUTES! Un univers d’innovacions al Born

Per viure noves experiències, aventures i emocions al voltant del món dels invents.

S’acosten les festes de Nadal i amb elles les ganes de viure noves experiències, aventures i emocions. La ciutat del Born va ser testimoni d’un univers d’innovacions que van canviar el món. Si sou persones inquietes i imaginatives, aquest casal ple de creacions us espera. Us atreviu a endinsar-vos a aquesta ciutat increïble a través dels invents i la ciència?

Si teniu ganes de ser els i les protagonistes de les vostres vacances de Nadal, us hi esperem! A partir d’un seguit d’activitats interdisciplinàries els nens i les nenes s’endinsaran en un casal ple de CIÈNCIA! Farem un viatge per experimentar, en primera persona, les grans innovacions a través de la història!

 • Dimarts 27 de desembre | El telescopi i l’exploració de l’univers
  A partir de la història curiosa del cometa de Nadal de 1705, descobrirem les innovacions tècniques de l’època moderna vinculades als fenòmens còsmics i crearem el nostre propi planisferi personalitzat.
 • Dimecres 28 de desembre | La revolució del color: vestit i estampació
  Coneixerem les modes coloristes en la indumentària de la Barcelona del 1700 i fabricarem els nostres propis teixits estampats, les famoses indianes.
 • Dijous 29 de desembre | La cartografia i l’art d’il·lustrar el món
  Descobrirem les representacions del món a través de la cartografia i crearem el nostre propi mapa del conjunt arqueològic del Born.
 • Divendres 30 de desembre | Les xocolatades i els nous hàbits alimentaris
  Identificarem els nous aliments introduïts a l’Europa d’època moderna, com el cacau, i elaborarem les nostres pròpies piruletes de xocolata.
 • Dilluns 2 de gener | El microscopi i l’observació de la natura
  Coneixerem la disciplina de la bioarqueologia i la seva importància en la recerca de la vida en el passat, i farem la nostra pròpia fitxa científica a partir de les restes arqueològiques que haguem trobat.
 • Dimarts 3 de gener | Música per a una nova era: l’orquestra
  Ens impregnarem de la música del 1700 a través dels avenços en instrumentació i llenguatge musical i construirem el nostre instrument musical.
 • Dimecres 4 de gener | Ciència i natura
  Aprendrem a identificar i classificar les espècies de flora i fauna tal com es fa des de l’època moderna i crearem la nostra obra artística de collage a partir d’elements vegetals.
 • Dijous 5 de gener | Imaginar allò desconegut: els llibres i la impremta
  Ens posarem en la pell dels viatgers que van visitar la Barcelona del 1700 i confeccionarem el nostre propi llibre de viatges inspirat en els d’aquella època.

El taller de Nadal té per objectiu promoure la creació d’un espai de joc i imaginació, on la invenció, la investigació i el treball cooperatiu seran les eines per a potenciar la reflexió i la creativitat. Coneixerem la singularitat del jaciment del Born i la seva relació amb la Barcelona del 1700. I descobrirem les principals innovacions de l’Era Moderna i el seu impacte tant llavors com en el món actual. A partir d’un seguit d’activitats interdisciplinàries, la quitxalla gaudirà d’un casal ple de ciència!

Per a infants de 6 a 12 anys.
Cal portar esmorzar.
Durada: 4 hores
Els infants realitzaran el(s) taller(s) acompanyats de l’educador i la resta d’infants inscrits. Els adults no participen en la dinàmica de l’activitat.

El Born CCM preveu elements d’accessibilitat per a infants amb necessitats educatives especials o amb diversitat funcional. Si necessiteu d’un suport especial, especifiqueu-ho en la vostra reserva.

INSCRIPCIONS: podeu inscriure els infants per dies mitjançant el botó de venda d’entrades i triant la data que us interessi. Per inscriure’ls tots els dies, cal que us poseu en contacte amb el Servei de Reserves: reserveselbornccm@eicub.net o al telèfon 93 256 68 50 (de dilluns a divendres de 9.30 a 19 h).

 • Del 27 de desembre al 5 de gener de 2023

De 10 a 14 h

El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català.

Entrades

5,00 € Un dia

40,00 € Tots els dies

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).