Per a qui es construeixen les ciutats? Pels cotxes, pels adults atrafegats, pels edificis altíssims, pel ciment ben dur? Com podem facilitar que els nens i les nenes recuperin la ciutat on viuen dia a dia? Potser, potser… tot podria començar amb una bona ganyota.
Al llarg de diferents sessions mirarem la ciutat des del nostre punt de vista, habitarem la ciutat del propi cos. Quines vivències han marcat la nostra relació amb els seus carrers i places? És difícil? Quines fronteres hi trobem? Fins a quin punt podem viure en una ciutat que no podem habitar? On podem trobar petits espais de resistència, de cria i cura conjuntes?
Propostes 29 i 30 de juny, 1 i 6 de juny:
Al vestíbul podrem veure com es duu a terme una experiència artística amb infants. I seguit, s’iniciarà una itinerància com a grup manifestant cap a la plaça Comercial:
- De les 11 a les 12 h: taller de pintures corporals per fer pancartes.
- De les 12 a les 12.30 h: itinerància com a grup manifestant entre el vestíbul d’El Born CCM i fotografies a la Plaça comercial.
Mostra final: dimecres 27 d’octubre.
Instal·lació per a tots els públics que reflexiona sobre les experiències en l’espai públic de famílies i infants als barris propers al Born. S’exposen diferents creacions i elements vinculats a les sessions del procés.
Una proposta a cura de Bornlab, el laboratori ciutadà de memòries d’El Born CCM, el grup de mares de La Caseta i el Casal de l’Associació Esquitx acompanyat per Las Huecas, Aquest procés té el doble objectiu d’establir vincles amb entitats i col·lectius de Ciutat Vella i de mostrar altres perspectives sobre les experiències educatives.