• Una infància sota les bombes

L’exposició va finalitzar el 31 de març de 2019.

Una infància sota les bombes

#unainfanciasotalesbombes

«Una infància sota les bombes» és la nova exposició d’El Born CCM que ens apropa a les infanteses truncades per una guerra que va fer perdre el seu món a tantes nenes i tants nens obligats a participar-hi sense ús de raó. Potser precisament per això, va deixar cicatrius permanents, però no sempre visibles, en aquells que van aconseguir sobreviure.

L’exposició està estructurada en tres àmbits. El primer evoca la Barcelona de 1938 i l’impacte dels bombardejos sobre la ciutat i les persones. El segon fa presents els nens i les nenes que van ser testimonis directes del conflicte bèl·lic, a través dels dibuixos on representaren allò que van veure i viure. El darrer àmbit penetra en l’univers dels adults que van patir els bombardejos quan eren infants i en els llenguatges que poden ser explorats al llarg de la vida per expressar, com una necessitat i un compromís, allò que es viu en haver escapat de les bombes.

Aquest fil discursiu permet connectar passat i present, i ens convida finalment, des de la contemporaneïtat, a reflexionar sobre un món en conflicte constant.

Visites guiades incloses amb l’entrada a l’exposició temporal: de dimarts a diumenge, 18 h.

Durada: 1 h.

Consulteu les activitats a l’entorn de l’exposició.

Tríptic

El comissari explica:

Procés de muntatge:

Consulteu la publicació de la sèrie Transferències:

Una infància sota les bombes

  • Del 27 de setembre de 2018 al 31 de març de 2019

El Born CCM. Mercat del Born, Plaça Comercial, 12, 08003 Barcelona, Espanya

Activitat en català.

Entrades

3,00 € General

2,10 € Reduïda

Visita guiada de dimarts a diumenge a les 18h. Recomanem fer una reserva prèvia trucant al 93 256 68 50 (de dl. a dv. de 9.30 a 19 h) o per correu a reserveselbornccm@eicub.net Gratuït

  • audiodescripcio
  • discapacitat_fisica