• Viviane Reding

Viviane Reding

El moment més delicat de la Unió Europea

Esch-sur-Alzette, Luxemburg, 1951. És una política luxemburguesa que ha desenvolupat la major part de la seva carrera al Parlament Europeu. Des de l’any 1999 és membre de la Comissió Europea. L’any 1999, durant la presidència de Romano Prodi al capdavant de la Comissió Europea, va ser escollida comissària europea d’Educació, Formació i  Cultura, càrrec que ocupà fins al 2004, quan, amb la presidència de José Manuel Durão Barroso, va ser escollida   comissària europea de la Societat de la Informació i els Mitjans de Comunicació, càrrec que va ocupar fins al 2010. El mateix any va ser escollida vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària europea de Justícia, Drets Fonamentals  i Ciutadania.
Va néixer el 27 d’abril de 1951 a la ciutat d’Esch-sur-Alzette, població situada al districte de Luxemburg. Va estudiar Humanitats a la Université Paris-Sorbonne i posteriorment es va especialitzar en periodisme. Entre 1978 i 1999 va ser membre del diari Luxemburger Wort, i entre 1986 i 1998 va dirigir la Union luxembourgeoise des journalistes. L’any 1992 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi, concedida per la Generalitat de Catalunya.

Tercera edició del cicle D.O. Europa, amb converses amb pensadors i intel·lectuals internacionals que busquen comprendre millor aquesta construcció social, econòmica, institucional i d’identitat compartida que és Europa, així com els valors que porta associats.

Com sempre, la periodista Mònica Terribas actuarà com a comissària i conductora.

  • Dimarts, 15 de novembre A les 19 h

Sala Moragues.
El Born CCM El Born Centre Cultural i de Memòria, Plaça Comercial, Barcelona, Espanya

Activitat en català, castellà i anglès.

Entrades

General Gratuït