Cultura en línia

#LaCulturaTAcompanya #DesDeCasa

EL BORN CCM
CULTURA EN LÍNIA

El Born CCM | Cultura en línia

La cultura no s’atura i arriba a casa teva! Davant d’aquesta situació excepcional toca quedar-nos a casa i cuidar-se. Però això no impedeix que puguem seguir gaudint de la cultura i de la memòria! Per això, hem recollit una sèrie de recursos i continguts online que segur que et poden interessar i ajudar a fer el confinament una mica més lleuger: vídeos, podcasts i, fins i tot, una proposta per als més petits i petites!

#LaCulturaTAcompanya #DesdeCasa

 

LA CULTURA EN PODCAST

Fake Fiction(s) és un cicle de quatre sessions amb l’objectiu d’observar la complexitat de la ficció entesa com a pràctica que determina la configuració de l’espai públic. Escolta les conferències amb Joan Fontcuberta, Carme Colomina, Andrés Hispano i Ingrid Guardiola.

 

Sons de la memòria és un programa d’intervencions sonores de dos anys de durada. En accions semestrals presenta a El Born CCM actuacions en viu, instal·lacions sonores i altres formats. Escolta la conferència inaugural de la primera sessió amb Simon Reynolds i Arnau Horta.

Sons de la Memòria
Act 1: Simon Reynolds
Interview by Arnau Horta
A El Born Centre de Cultura i Memòria / Eufònic production
2019
Producció podcast: Matías Rossi

 

Paradigma Mur. Berlín-Barcelona 1989-2019/1961-2021 és el projecte plurianual que té per objectiu reflexionar sobre l’impacte del mur a Europa, sobre els conflictes locals i transnacionals que generen els murs, i sobre com es configuren i reconfiguren els relats polítics, culturals, socials i memorials. El projecte neix amb motiu de la commemoració d’una doble efemèrides: el 9 de novembre de 2019 va fer 30 anys de l’enderrocament del mur de Berlín, i el 2021 farà 60 anys que es va començar a construir. En el marc de Paradigma Mur, la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona realitza una sèrie de podcasts inspirats en la performance ‘Apparatus Berlin’, una de les activitats programades dins aquest projecte. Deu emissores exploraren la idea de mur des de la música, la salut mental, les xarxes, la ràdio analògica, l’educació, la sexualitat o la tecnologia digital, entre d’altres disciplines.

 

LA CULTURA EN VÍDEO

El Perich va ser un dels humoristes més incisius, influents i populars d’aquest país. Vint-i-cinc anys després de la seva mort s’homenatja la figura i el llegat d’un dels referents de la sàtira i l’humor. A través dels seus esbossos i dibuixos podrem descobrir un Perich crític amb el franquisme, la democràcia, els partits polítics, la televisió i la cultura, amb una visió lúcida i rebel que encara avui es manté vigent amb una força insòlita.

 

LA CULTURA A LA XARXA

Coneix l’univers Perich a través de les xarxes socials! Què diria l’artista avui, en el context en el que ens trobem? No et perdis alguns dels seus dibuixos i els reptes que llançarem cada setmana a través del hashtag #PerichAcasa! També, una proposta perquè petits i grans omplin de color l’obra de Perich a través de la iniciativa #PintemPerich!

A més, seguirem fent pinzellades de la intervenció arquològica a #ArqueoBorn, i et proposem fer un salt en el temps per conèixer les curiositats, els fets més destacats i el dia a dia al mercat del Born i al barri de la Ribera a través de la sèrie #DescobrintelBorn.

                                       PintemPerich