• Dibuix de Natàlia Pastor

Categories: Exposició | Mercat |

Exposició “Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona, dibuixada”

  • L’exposició temporal de petit format Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona, dibuixada proposa un recorregut pels mercats de Barcelona a través de dibuixos fets a mà per il·lustradors professionals, sketchers, dibuixants i arquitectes
  • Es podrà visitar gratuïtament des del dia 4 d’abril al 2 de juliol de 2017 a l’Espai Sebastià Dalmau d’El Born CCM

Avui inaugurem una nova exposició temporal i de petit format, Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona, dibuixada que forma part de la programació d’activitats complementàries a l’exposició Born. Memòries d’un Mercat.

Fer mercats, fer ciutat. La xarxa de mercats de Barcelona, dibuixada és una exposició que ofereix un recorregut il·lustrat pels mercats de Barcelona a través de diversos dibuixos fets a mà per dibuixants professionals, sketchers i arquitectes.

Barcelona pot presumir de ser una de les poquíssimes ciutats del món que encara manté en actiu la xarxa de mercats coberts concebuda a mitjans del s. XIX, i aquesta mostra vol ser un reconeixement gràfic a la bellesa i importància d’aquests mercats públics, que han estat i són, veritables centres de barri, dinamitzadors de vida i d’activitat al seu voltant.

La mostra, una de les actitivats que complementen l’exposició Born. Memòries d’un mercat, es fonamenta en el llibre Barcelone, la ville des marchés, de Miguel Usandizaga, El Globus Vermell i Sergi Garriga Bosch, recull la diversitat arquitectònica de cada mercat, i per tant esdevé un reflex de la història de la ciutat i de l’evolució de les tècniques constructives des del segle XIX fins avui dia: des de les esveltes arquitectures de ferro pròpies dels mercats dels nuclis històrics de finals del segle XIX i principis del s. XX, passant per les estructures de formigó armat tan característiques dels mercats dels barris concebuts per acollir la immigració dels anys seixanta i setanta, fins a arribar a les estructures diverses i grans remodelacions de inicis d’aquest segle.