• Una infància sota les bombes

Exposició “Una infància sota les bombes”

“Una infància sota les bombes” ens apropa a les infanteses truncades per la guerra

«Una infància sota les bombes» és la nova exposició d’El Born CCM que ens apropa a les infanteses truncades per una guerra que va fer perdre el seu món a tants infants obligats a participar-hi sense ús de raó.

El març de 1938 Barcelona patí cruents bombardejos que van marcar un punt d’inflexió: l’atac indiscriminat a la població civil des de l’aire.

L’exposició mostra una extensa col·lecció de dibuixos realitzats per infants que van ser testimonis i víctimes directes del conflicte.

La guerra va deixar cicatrius permanents, però no sempre visibles, en aquells nens i aquelles nenes que van aconseguir sobreviure’n. Un d’ells, l’artista Josep Guinovart, ja d’adult expressa en la seva obra els neguits del trauma viscut i la necessitat de denunciar la guerra.

La mostra es tanca amb una reflexió sobre la situació actual dels infants en relació als conflictes que avui encara es viuen arreu. Aquesta reflexió es vehicula a través de l’obra interactiva «Àrea de seguretat» de Xavier Bové i de les imatges dels fotògrafs Anna Surinyach, Àngel García, Pau Coll, Edu Ponces i Toni Arnau.

Aquesta exposició temporal es podrà veure des del 26 de setembre de 2018 al 31 de març de 2019 a El Born Centre de Cultura i Memòria.

Descarregueu el dossier de premsa