• #EvocacionsRuïna

Jornada “Accions i narracions ètiques en la construcció de la democràcia”

El 9 de novembre del 2016 va tenir lloc la jornada “Accions i narracions ètiques en la construcció de la democràcia” per reflexionar sobre la democràcia com un procés mai del tot acabat, sinó en permanent construcció.

La jornada formava part del programa Evocacions de la Ruïna, una proposta integral amb voluntat d’interrogar sobre el buit ètic generat per l’administració democràtica en relació al passat de guerra i dictadura.

Podeu recuperar les tres taules rodones de la jornada:

 

COMPROMÍS AMB LES MEMÒRIES
Amb Carles Vallejo, Associació d’Expresos Polítics de Catalunya, i Anna Maria Batalla, Plataforma pel Futur Monument a les Preses de Les Corts.

 

 

PASSAT I PRESENT: LA DEFENSA DELS VALORS DEMOCRÀTICS
Amb Alejandro Forero, membre de la Coordinadora Catalana per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura; Eduard Martínez, membre d’Amnistia Internacional, i Xavier Muñoz Soriano, membre de la campanya Tanquem els CIE.

 

 

77/ MODEL PER ARMAR: LA LLEI D’AMNISTIA I LA JUSTÍCIA TRANSICIONAL
Amb Mercedes García Aran, catedràtica de Dret Penal de la Universitat Autònoma de Barcelona i José Ricardo de Prada, magistrat a la Sala Penal de l’Audiència Nacional i jutge internacional del Mecanisme Residual per a Tribunals Internacionals Ad Hoc.