La càpsula del temps

Servint-nos de l’última tecnologia d’animació, viatgem cap al passat a diversos episodis històrics trascendents de Barcelona, per recuperar en un format audiovisual amè, divertit i rigurós, la memòria de la ciutat vista des del testimoni del mercat del Born. La projecció, gratuïta, es passarà cada trenta minuts, durant l’horari d’obertura i amb un aforament limitat. Al llarg d’aquest particular viatge ens acompanyarà una “científica apassionada i entusiasta”, l’Eulàlia, que ens explicarà les particularitats dels diferents moments que han conformat el caràcter i personalitat de l’actual ciutat.

El primer punt al qual ens remuntem és la “Iulia Agusta Faventia Paterna Barcino”, per passar en el salt següent a un dels períodes més significatius, a començaments del segle XVIII amb el setge de 1714 i la Guerra de Successió espanyola. El viatge continua amb la construcció de la fortificació de la Ciutadella, l’enderroc de les muralles medievals de finals del segle XIX, l’èxit de l’Exposició Universal de 1888 fins arribar, en el primer terç del segle XX, al mercat majorista de 1921, quan el Born esdevé un dels grans espais comercials de la ciutat. El repàs arriba fins al moment present amb la descoberta del jaciment, en molt bon estat de conservació, únic a Europa i que se situa en el marc d’un mercat que és, al seu torn, bona mostra de l’arquitectura del ferro i del vidre de finals del XIX.

Una bona oportunitat per recuperar la memòria des d’un dels entorns històrics més significatius i canviants en el temps.