Categories: Actualitat |

Lolita Bosch inicia la seva residència literària a El Born CCM

El Born CCM participa per primera vegada en el programa Beques Montserrat Roig (7ª edició)

Des del 2015, Barcelona és Ciutat de la Literatura designada per la UNESCO amb l’objectiu que la literatura sigui motor de desenvolupament i progrés a les ciutats. La convocatòria anual de les Beques Montserrat Roig és una de les accions que es duen a terme per donar suport a la creació literària vinculada a la ciutat. S’adrecen a autors i autores de qualsevol nacionalitat amb un projecte d’escriptura de ficció (poesia i narrativa) i no ficció (assaig i crònica) que tingui relació amb Barcelona.

Cada beca consisteix en una residència de dos mesos en un equipament cultural i està dotada amb tres mil euros. Entre els vint autors i autores a qui se’ls ha concedit la Beca Montserrat Roig 2023, Lolita Bosch és l’escriptora seleccionada per fer la seva estada a El Born CCM durant el Torn de Primavera. Al final de l’estada es farà una presentació pública a editors i agents literaris del projecte literari resultant de l’estada.

Lolita Bosch (Barcelona, 1970) escriu literatura, fa periodisme i és activista. Dirigeix el Campus Lolita: un centre d’investigació de pensament i creació literàries que aixopluga i consolida tots els seus interessos creatius i d’intervenció, amb un equip de 17 persones. També escriu opinió, filosofia, periodisme de conflicte i anàlisi social. Ha viscut a Albons (Girona), als Estats Units, a l’Índia, a Nicaragua, un any a Oaxaca i molts al DF, Mèxic: país que des de fa molts anys considera casa seva. Igualment ha passat temporades llargues i ha viatjat a molts llocs del món i sempre mira d’establir ponts entre cultures. També busca punts de trobada entre disciplines i generacions. Té un vincle molt especial amb Amèrica Llatina, Estats Units i l’Índia. És doctora en filosofia.

Més informació sobre les beques Montserrat Roig aquí.