• L'escriptor Màrius Serra al Premi Borni 2016

Xavier Porta guanya el Premi Borni 2016 amb un anacronisme a ‘L’ombra del Vent’, de Carlos Ruiz-Zafón

A aquesta III edició del guardó s’hi han presentat 29 anacronismes o desajustos detectats en 17 llibres diferents

Els tres finalistes que han arribat a la votació final eren anacronismes localitzats en llibres d’Arturo Pérez-Reverte, Albert Sánchez Piñol i Carlos Ruiz-Zafón

El premi s’ha entregat aquest dimecres a la tarda a la festa literària que organitza El Born CCM per donar a conèixer les novetats de cara al proper Sant Jordi

El Premi Borni 2016, la tercera edició de l’únic guardó que premia els lectors, ja té guanyador. Es tracta del barceloní Xavier Porta González, que ha detectat sis anacronismes o desajustos a la versió catalana de L’ombra del vent, de Carlos Ruiz-Zafón, entre els quals destaquen la presència dels caramels Sugus anys abans de la seva comercialització, dels passos zebra a Barcelona quan encara no n’hi havia, de la presència de la parada de metro de l’Hospital Clínic 12 anys abans de la seva inauguració o, sobretot, la descripció de l’avinguda de la Catedral en una acció de 1936 quan encara era un laberint de carrers estrets.

Xavier Porta, de 66 anys, és veí de l’eixample barcelonina. Tot i que actualment està jubilat, durant gran part de la seva vida ha treballat com a comercial per una multinacional nord-americana.

En aquesta III edició del Premi Borni s’hi han presentat 29 anacronismes literaris, que els participants han detectat en 17 llibres diferents d’autors diversos com Màrius Carol, Joan Carreras, Javier Cercas, Stieg Larsson, Jordi Molist, Arturo Pérez-Reverte, Manuel Rivas, Carlos Ruiz Zafón, Albert Sánchez Piñol o Sergio Vila-Sanjuán.

El premi s’ha entregat aquest dimecres 30 de març a la festa literària prèvia a Sant Jordi que organitza El Born Centre de Cultura i Memòria, on hi han estat presents alguns dels principals actors que han publicat novetats literàries aquest 2016, que han aprofitat la festa per presentar de primera mà les seves obres.