• Curs: Un nou imaginari per a una nova memòria

Curs postposat a la tardor 2019

Un nou imaginari per a una nova memòria

Curs de quatre sessions

Amb aquest curs, El Born CCM proposa explorar els vincles entre les imatges i la memòria a partir de les recerques i reflexions de nou de les persones que, des de la creació i el pensament, han participat en el laboratori Terra-lab.cat.

Les sessions tindran lloc els dimecres 8, 15, 22 i 29 de maig, de 19 h a 21 h, a l’Auditori de l’edifici Annex, al carrer Comercial, 5.

Dimecres 8 de maig, 19 h
Una actualització de l’imaginari visual
Vicenç Altaió i Sergi Opisso, coordinadors

Terra-lab és un laboratori col·laboratiu de creació visual amb el territori i el paisatge català com a camps de joc, recerca i memòria. Noves maneres de veure i entendre els conceptes de territori i de paisatge local (català) en el procés de globalització.

Dimecres 15 de maig, 19 h
El paisatge com a laboratori
Kathrin Golda-Pongratz, de l’equip 7 de Terra-lab

El paisatge és molt més que el territori pel qual transitem, és també una invenció cultural generada a partir de la manera com el percebem. Podríem dir, per tant, que el paisatge és en certa manera una suma de representació, transformació, experiència, emoció i cultura.

Dimecres 22 de maig, 19 h
Recerques per a una nova memòria col·lectiva
Marta Dahó, Blanca Viñas i Román Yñán, de l’equip 2 de Terra-lab

El treball de la imatge a través de la pràctica experimental. Les rieres del Maresme es van convertir en càmeres fotogràfiques i el vi i la vinya d’Alella es van utilitzar i interpretar com a agents reveladors. Els autors plantegen un enfocament reflexiu sobre pràctiques fotogràfiques des d’un punt de vista tècnic i també sobre la idea de representació de la imatge.

Dimecres 29 de maig, 19 h
La trinxera de la història
Ingrid Guardiola, Jon Uriarte i Jordi Mitjà, de l’equip 4 de Terra-lab

Treball d’imatge i memòria a partir de la idea d’arxiu/anarxiu d’imatges. El projecte artístic i etnogràfic de títol “Ésser Expropiat” té l’objectiu de crear una guia oberta i en procés, un anarxiu de lloc, més a prop de la “memòria que imagina” que de la “memòria que  reprodueix”. Els autors fan de (re) col·leccionistes i de cronistes de la naturalesa paradoxal del lloc. El projecte és una antiguia que permet apropar-se a la complexa fesomia de l’àrea de l’Albera.

  • Cada dimecres a partir del 8 de maig fins al 29 de maig De 19 h a 21 h

Auditori, edifici Annex, carrer Comercial, 5.

Activitat en català.

Venda d'entrades

25,00 € També a través del Servei de Reserves: de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h. al telèfon 93 256 68 50 o reserveselbornccm@eicub.net