365 dones l’any: Anna Maria Martínez Sagi

El Born CCM col·labora amb el projecte del TNC 365 Dones l’any, un projecte que reivindica la figura de dones invisibilitzades i posa en valor el seu llegat, alhora que obre el TNC i el connecta amb els barris i amb els seus veïns i les seves veïnes.

Després de recuperar la memòria d’Aurora Bertrana, escriptora i violoncel·lista catalana, ara fixem la mirada en Anna Maria Martínez Sagi, periodista, poeta i atleta. El treball de recerca sobre la seva vida i obra, conduït per Àngels Aymar, porta el títol Avui no dormo als teus braços, i conclou en una lectura dramatitzada, dirigida per Carolina Llacher, que es podrà veure el 22 d’abril a El Born Centre de Cultura i Memòria.

Avui no dormo als teus braços
Lectura dramatitzada

L’Anna Maria és una jove catalana, esportista, poeta i periodista, que durant la Segona República defensa els drets i les llibertats de les dones. Entre moltes altres coses, arriba a ser la primera dona que forma part de la directiva del Barça. S’enamora de l’Elisabeth, i viu amb ella un amor intens i apassionat. Però els seus somnis de futur es fan miques quan, de sobte, ella l’abandona. Esclata la Guerra Civil i se’n va a fer de reportera al front. Ferida de cos i ànima, després de la derrota, emprèn el camí de l’exili. Viu a París com una captaire i forma part de la resistència durant la Segona Guerra Mundial. Però l’Anna Maria és una resilient. Farà d’empresària, superarà la mort de la seva filla, viatjarà pel món, i acabarà fent de mestra als Estats Units. Quaranta anys després, tornarà a la seva terra per retrobar-se amb l’Elisabet i, per fi, preguntar-li: “Per què?”

  • Autoria: Àngels Aymar i Ragolta
  • Direcció: Carolina Llacher
  • Amb Àngels Sànchez, Carme Poll, Mari Pau Pigem i Àlvar Triay

Aquest espectacle forma part del cicle Teatre i Memòria.

  • Dissabte, 22 d'abril De 18:30 h a 20 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrades

Entrades exhaurides!

Si tens entrada i finalment no pots venir, allibera la teva plaça enviant un correu a reserveselbornccm@eicub.net o al telèfon 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

Organitza