“De cos i veu”, amb Espai Avinyó

Què ens diu l’imaginari col·lectiu sobre algunes músiques i danses? Com reivindicar i dialogar des del que és corporal? Com generar espais de trobada i col·lectivitat des de l’art?

De cos i veu és una taula rodona que reflexiona sobre el pes colonial de la mirada en relació a les danses, la memòria i l’espai públic. De la mà d’algunes ponents dels cicles Balls, músiques i resistències d’Espai Avinyó i Estar, ballar, 3,4 de Bornlab, el programa de mediació comunitària d’El Born CCM, compartirem idees que connecten el fet diaspòric i expressions vinculades al ball i la memòria, pensarem les formes en què aquestes expressions poden ocupar places, carrers i infraestructures públiques en tant pràctiques artístiques crítiques i indagarem sobre les memòries de resistència que es transmeten a través d’elles.

Amb la participació de:

  • Isadora Libertad. Ballarina, balladora, coreògrafa i gestora cultural. Amb una base en la dansa clàssica des de petita, va formalitzar els seus estudis a l’Institut del Teatre i posteriorment va realitzar un màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona.
  • Ana Chinchilla. Profesora de Twerk & bootydance certificada per la coreògrafa Kim Jordan. Chinchilla explica que “després d’alliberar-se de prejudicis i bloquejos propis,  va arribar a certificar-se com a professora d’aquests estils”.
  • Inès-Sibylle Vooduness. Ballarina, coreògrafa i investigadora cultural. Ha participat com a coreògrafa, ballarina i professora en el Festival Grec, el Mac Festival, el Museu Thyssen de Madrid i el CCCB, entre altres.
  • Lidia Martos. Ballarina d’afrobeatz i educadora social implicada en projectes comunitaris a l’Estat espanyol, Togo i Ghana.
  • Flora Saez. Professora de dancehall, ballarina, afrofeminista

Aquesta activitat està comissariada i produïda per l’Espai Avinyó Llengua i Cultura (EALC) i Bornlab, el programa de mediació comunitària d’El Born Centre de Cultura i Memòria, en el marc de +Biennal.

En finalitzar la taula, la jornada continua amb diferents propostes, consulta el programa complet!

  • Diumenge, 16 d'octubre De 18 h a 19:30 h

Plaça Comercial, 18 h. Durada: 1h 30 min.

Activitat en català.

Entrades

Gratuït.

Cal reservar l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • discapacitat_fisica
Col·labora