Exposició del bestiari infantil de Barcelona

El bestiari infantil de Barcelona treu el cap a El Born CCM per Santa Eulàlia

Arriba el febrer i amb ell Santa Eulàlia, la festa major d’hivern de Barcelona. I com ja és tradició, a El Born CCM s’exposen dracs, dinosaures, víbries, cavallets, porcs i figures de tots colors per fer gaudir a tothom, i en especial a la mainada, de les imatges festives de Barcelona, unes figures petites en mida, però grans per tot el que representen.

Del 27 de gener al 14 de febrer* s’exposa una vintena  de figures a la balconada de l’antic mercat d’El Born. Entre elles destaca una nova bèstia inclusiva i els cavallets cotoners, que gaudiran d’un espai especial pel seu 600 aniversari. L’Esbart Català de dansaires, que és l’encarregat de fer ballar els Cavallets Cotoners des de 1934, celebra els 90 anys de la construcció dels Cavallets i els 600 de la primera notícia de la presència de Cavallets Cotoners a la processó de Corpus de Barcelona amb 600 anys de Cavallets Cotoners.

Aquest any s’amplien els elements d’accessibilitat de la mostra. Tota la cartelleria de l’exposició es podrà llegir en llenguatge Braille i s’oferiran visites guiades per a persones amb diversitat funcional amb el suport de l’Institut Municipal de Persones discapacitades.

En el marc de l’exposició, dijous 1 i 8 de febrer, a les 18.30 h, s’organitza el taller Toc d’Inici 360º. Durant el Toc d’inici del 2023, es va enregistrar els lluïments de les figures a la plaça Sant Jaume amb una càmera 360º que va capta tot el que passava a la plaça. Amb aquesta iniciativa, es podrà reviure el Toc d’Inici com si fossim a l’escenari, amb una visió de 360 graus dels balls i la música de l’edició del 2023. L’activitat tindrà lloc a la Sala Castellví d’El Born CCM i cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç.

A més d’aquesta activitat, amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia, l’11 de febrer  a El Born CCM també podreu visitar de manera gratuïta l’exposició ‘Barcelona 1700‘ i accedir al conjunt arqueològic amb visites exprés gratuïtes de 30 minuts.

*Dissabte 10 les figures només es podran veure fins a les 16 h, quan marxaran cap al tradicional correfoc infantil. I dilluns 12 el centre romandrà tancat.

L’exposició està organitzada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la federació de colles de bestiari de Catalunya que aglutina la gran majoria d’entitats de bestiari de Barcelona.

  • Del 27 de gener al 14 de febrer

Balconada d'El Born CCM.

Activitat en català.

Gratuït

Organitza