En Residència: I tu, qui ets?

Exposició a El Born CCM del procés creatiu EN RESIDÈNCIA de Cos Col·lectiu a l’Institut Jaume Balmes

Presentació del procés de creació: dimarts, 24 maig a les 17.00 h
Mostra oberta: del 24 al 29 de maig, en horari d’obertura del Centre

Com és l’adolescència avui en dia? Quin lloc ocupa l’aparença del cos en aquesta fase? Com sedueixen l*s adolescents? S’assemblen les adolescències del present a les del passat? Aquestes han estat algunes de les preguntes-disparadores durant el nostre procés d’investigació-creació artística, que han partit de l’ànim de treballar al voltant de l’adolescència avui dia i al llarg de la història.

Com a Cos Col·lectiu, la nostra voluntat ha estat des d’un principi enfocar el procés des d’una mirada antropològica. Per això vam partir de la investigació de diferents hàbits, desitjos i memòries entre l’alumnat: la mateixa relació amb els objectes, els referents en els quals s’emmirallen, l’àlbum fotogràfic familiar, etc. A partir d’aquests dispositius d’experimentació artística, de debats a classe i de la visita a diferents exposicions d’El Born CCM, el grup va mostrar interès a continuar indagant en dos vessants: en les formes de seducció i les relacions sexo afectives a través de diverses entrevistes realitzades a joves i professorat del centre i, per altra banda, en la corporització de diversos estils de vestimenta populars des de la dècada dels 70 fins als nostres dies. La mostra final presenta un conjunt de fotografies, vídeos, instal·lacions i collages que donen forma a aquest univers teixit entre totes.

Amb el grup d’estudiants: Natalia Amich Da Silva, Mariana Valeria Flores Alanya, Dagna Isabel Gil Arboleda, Iman Lachhab Boudina, Lea Maurus Mayoral, Chertzi Isabell Padilla Hurtado, Mar Peralta Heredia, Maria Rey Rubio, Denisa Maria Stan, Chlöe Suari Calavia, Lucía Zamora Bodega i les professores Elisenda Vila Basté i Carme Clavero; i la mediació de Transductores i El Born CCM.

La presentació del procés de creació s’emmarca dins la 13a edició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu. La residència de Cos Col·lectiu a l’Institut Jaume Balmes és comissariada i coordinada per El Born Centre de Cultura i Memòria i Transductores. Amb les professores Elisenda Vila i Carme Clavero.

  • Del 24 de maig al 29 de maig

Sala Castellví.
El Born CCM

Activitat en català.

Entrada gratuïta
  • discapacitat_fisica