La maldat benvinguda

Instal·lació de Francesc Torres a El Born CCM

A la pregunta ‘Per què, la guerra?’ l’artista Francesc Torres ofereix una resposta complexa mitjançant el llenguatge simbòlic de l’art.

La fragilitat d’un ou esdevé el centre de la instal·lació ‘La maldat benvinguda’, on l’ambigüitat i el doble sentit són radicals. L’objecte se sosté en l’aire pels pèls, entre una ambulància de guerra i un mur de formigó. La peça existeix en un territori intermedi, liminal, reflectint un equilibri extremadament precari de la mateixa manera que és precari tot allò que manté la pau abans que comenci la guerra.

La proposta escenifica les tensions pròpies dels conflictes bèl·lics i vol interpel·lar el visitant i forçar-lo a raonar sobre la seva prevalença històrica. La guerra desencadena destrucció, però alhora també és motor. És possible evitar-la?

La instal·lació ‘La maldat benvinguda’ de l’artista Francesc Torres, ubicada a l’accés principal del centre, és una proposta ideada específicament per a El Born CCM i que s’inscriu dins el projecte expositiu Per què la guerra?, que es podrà visitar a partir de la primavera del 2024.

 

  • Del 17 de novembre de 2023 al 1 de setembre

Vestíbul d’El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català, castellà i anglès.

Gratuït

  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia