• ANC/Fons Josep Maria Sagarra i Plana

Ruta Virtual: Layret, memòria d’una lluita

Fa cent anys Francesc Layret, advocat i polític republicà, fou assassinat quan sortia de casa. La seva mort suposà un gran impacte per al moviment obrer i per a una Catalunya convulsa, en plena transformació. Layret, com altres membres de la seva generació, representa el compromís amb els ideals republicans: com a advocat, a través de la defensa dels treballadors i les treballadores; com a polític, en la lluita per la cultura i la justícia social.

L’itinerari planteja resseguir la memòria de Layret per alguns dels espais més importants de la seva trajectòria. Ens endinsarem en una Barcelona contradictòria i revolucionària, on esdeveniments com la vaga de la Canadenca es van convertir en grans fites per a la conquesta dels drets laborals. Aprofundirem en el món polític i filosòfic de Layret, i en les connexions que tenia amb personalitats com Lluís Companys o Salvador Seguí, ‘El Noi del Sucre’, tots tres figures clau del republicanisme i del moviment obrer de principis del segle XX.

Ruta virtual Layret

Per navegar per la ruta cal accedir a Google Earth.

Consulta el programa complet de l’homenatge i recupera l’acte en directe ‘Francesc Layret i Lluís Companys, un projecte contemporani’

  • Del 30 de novembre al 31 de desembre

RUTA VIRTUAL.

Activitat en català.

Entrada gratuïta