• Memoria_delmercat_delborn4

“Memòria del mercat del Born” i “L’arquitectura del mercat del Born”

El Born CCM presenta el resultat de la recerca duta a terme en els darrers anys sobre el mercat del Born. Es tracta d’una aproximació històrica i alhora quotidiana que converteix els dos volums publicats en obres de referència d’aquest edifici i de la vida que s’hi va desenvolupar al seu entorn.

El primer, “Memòria del mercat del Born”, obra dels doctors en Història Manel Guàrdia i José Luis Oyón, fa un repàs d’aquesta zona de la ciutat des de l’Edat Mitjana i fins als nostres dies passant per tots els seus diversos períodes com a espai comercial de carrer, mercat majorista de fruites i verdures central a la Barcelona de començaments del segle XX, el seu posterior tancament i les reivindicacions veïnals derivades d’aquest o el moment actual com a espai de cultura i memòria.

El segon llibre que es presenta, “L’arquitectura del mercat del Born”, desenvolupat pel doctor Ramon Graus, aprofundeix en les particularitats i dificultats de disseny i execució d’un mercat que des de la seva obertura va esdevenir un dels grans referents de l’arquitectura del ferro a Barcelona, en bona mesura gràcies al treball de Josep Fontserè. En el llibre també se segueixen totes les diverses peripècies viscudes per aquest equipament després que deixés de funcionar com a mercat i el profund debat sobre el seu futur. La troballa i restauració del jaciment arqueològic de la ciutat del segle XVIII representa un punt d’inflexió en tot aquest període que ens porta fins al moment present. El llibre inclou una entrevista amb el reconegut arquitecte Enric Sòria.

  • Dimarts, 7 de novembre De 19 h a 21 h

El Born Centre de Cultura i Memòria, Plaça Comercial, Barcelona, Spain

Activitat en català.

General Gratuït