No em va fer Joan Brossa

Instal·lació sonora i plàstica de cabosanroque

“T’he cercat. T’he cercat entre bruits d’engranatges timbalejant l’oïda.” Joan Brossa, El cop desert.

“No em va fer Joan Brossa” és una obra de teatre expandit de 27 minuts de duració, que cabosanroque (artistes sonors afincats a Barcelona) crea el 2016 com a resposta a l’encàrrec del festival Temporada Alta i del Teatre Nacional de Catalunya per treballar sobre l’obra de Joan Brossa (1919‐1998), el transcendent poeta català d’avantguarda.

“No em va fer Joan Brossa” és una instal∙lació sonora i plàstica que té com a gènesis l’exploració transversal de la prosa més desconeguda i primerenca del poeta. Un poema transitable que interpreta els paisatges dins la prosa i el so de la paraula dins la poesia escènica dels anys quaranta. El públic entra en un espai amb un centre d’acumulació i d’excés d’objectes en moviment (que transmuten guiats pel so i la música que produeixen en paisatges màgics, mítics, de guerra o boscos boirosos) i un perímetre de veu sense cos, amb l’absència de l’objecte; amb la paraula com a matèria sonora.

Una obra on no només s’involucra el coneixement de diferents disciplines sinó la connexió entre elles per arribar a un àmbit d’acció més ample, i oferir un resultat de gènere bastard, desviació i deformació ‐ gèneres brossians‐, com la poesia objectual, la poesia escènica, o el postteatre, i des del punt de vista del so, un nou gènere que cabosanroque defineix com a teatre expandit.

“No em va fer Joan Brossa” forma part del programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquesta instal·lació també s’emmarca dins el conjunt d’activitats proposades per El Born CCM i la Fundació Joan Brossa relacionades amb la figura del poeta.

Teaser de la instal·lació feta al Teatre Nacional de Catalunya.

 

  • Del 9 de gener de 2020 al 26 de gener de 2020

Sala Castellví

Passis cada 30 min.

Dies feiners: de 10.30 a 14h i de 15 a 18h.

Diumenges i festius: de 10.30 a 14h i de 15 a 19h.

Entrada gratuïta