RE-Eixir

Com es pensa el futur des dels Museus?

Els museus i els espais patrimonials volen fer front a la situació d’emergència climàtica a què estem sotmesos i que posa en perill el futur de la Humanitat. Com s’ocupen de la recuperació del passat en un futur amenaçat? Quines accions estan duent a terme per demostrar que la vida és possible?

Des dels museus i els espais patrimonials recuperem i impulsem el coneixement del passat a través de la recerca. A partir de tres exemples recents, reflexionem sobre aquesta tasca essencial en la gestió patrimonial i el seu valor de projecció cap al futur.

Els projectes que es presentaran són la recuperació d’un hort medieval al Museu Monestir de Pedralbes a partir de la reintroducció de plantes i vegetals previs al comerç i explotació de les Amèriques; la seqüenciació del genoma d’un espècimen de papallona extingit, i la recerca sobre la memòria del paisatge de Barcelona, duta a terme pel Projecte PaleoBàrcino que també treballa a partir de mostres extretes al jaciment del Born.

Participen la directora del Museu Monestir de Pedralbes, Anna Castellano, el director del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Carles Lalueza, i Santi Riera, professor de la UB i investigador del projecte PaleoBàrcino. Modera la conversa Jaume Muñoz, director de Patrimoni Cultural de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

Aquesta taula rodona és la porta d’obertura al cicle Memòries de la Terra que organitza El Born CCM  durant el mes de novembre i que vol posar en diàleg la situació present en un moment de gran incertesa.

  • Dijous, 26 d'octubre A les 18:30 h

Sala Moragues. El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català.

Entrades

Gratuït