L’espai de treball ofereix la possibilitat de compartir amb la persona a càrrec de la conferència el saber, les experiències i les inquietuds que la construcció de la memòria desperta en qui hi participa.
Dijous 6 de febrer | Lydie Salvayre
Nascuda a França, és filla de republicans espanyols exiliats al sud de França a la fi de la Guerra Civil. Després de llicenciar-se en Lletres Modernes, es va inscriure a la Facultat de Medicina el 1969. Es va especialitzar en Psiquiatria a Marsella i va exercir molts anys de psiquiatra a Bouc-Bel-Air, al departament de Bouchesdu-Rhône. El 1997, Lydie Salvayre va rebre el Premi Novembre per la seva novel·la En companyia dels espectres i el 2010 el François Billetdoux per BW. L’atorgament, l’any 2014, del Premi Goncourt per No plorar, traduïda a més de vint llengües, ha representat la seva consagració com a escriptora.
>> Complementa l’activitat amb la conferència que oferirà el dia anterior: Literatura, autoficció i memòria
Dijous 12 de març | Sebastiaan Faber
Sebastiaan Faber és catedràtic d’Estudis Hispànics al Oberlin College (EEUU). Llicenciat per la Universitat d’Amsterdam i doctor per la Universitat de Califòrnia, Davis. És autor de Exile and Cultural Hegemony: Spanish Intellectuals in Mexico, 1939-1975 (2002), Anglo-American Hispanists and the Spanish Civil War: Hispanophilia, Commitment, and Discipline (2008) i Memory Battles of the Spanish Civil War: History, Fiction, Photography (2018),coeditor de Contra el olvido. El exilio español en Estados Unidos (2009) i Transatlantic Studies: Latin America, Iberia, and Africa (Liverpool, 2019) i codirector de la revista trimestral The Volunteer, publicada pels Archivos de la Brigada Lincoln. És col·laborador habitual de mitjans com Foreign Affairs, The Nation, Revista Contexto o La Marea.
>> Complementa l’activitat amb la conferència que oferirà el dia anterior: La Guerra Civil Espanyola com a memòria i història transnacionals
Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències