Referències 2020: Espai de treball

L’espai de treball ofereix la possibilitat de compartir amb la persona a càrrec de la conferència el saber, les experiències i les inquietuds que la construcció de la memòria desperta en qui hi participa.

Dijous 6 de febrer | Lydie Salvayre
Nascuda a França, és filla de republicans espanyols exiliats al sud de França a la fi de la Guerra Civil. Després de llicenciar-se en Lletres Modernes, es va inscriure a la Facultat de Medicina el 1969. Es va especialitzar en Psiquiatria a Marsella i va exercir molts anys de psiquiatra a Bouc-Bel-Air, al departament de Bouchesdu-Rhône. El 1997, Lydie Salvayre va rebre el Premi Novembre per la seva novel·la En companyia dels espectres i el 2010 el François Billetdoux per BW. L’atorgament, l’any 2014, del Premi Goncourt per No plorar, traduïda a més de vint llengües, ha representat la seva consagració com a escriptora.

>> Complementa l’activitat amb la conferència que oferirà el dia anterior: Literatura, autoficció i memòria

Dijous 12 de març | Sebastiaan Faber
Sebastiaan Faber és catedràtic d’Estudis Hispànics al Oberlin College (EEUU). Llicenciat per la Universitat d’Amsterdam i doctor per la Universitat de Califòrnia, Davis. És autor de Exile and Cultural Hegemony: Spanish Intellectuals in Mexico, 1939-1975 (2002), Anglo-American Hispanists and the Spanish Civil War: Hispanophilia, Commitment, and Discipline (2008) i Memory Battles of the Spanish Civil War: History, Fiction, Photography (2018),coeditor de Contra el olvido. El exilio español en Estados Unidos (2009) i Transatlantic Studies: Latin America, Iberia, and Africa (Liverpool, 2019) i codirector de la revista trimestral The Volunteer, publicada pels Archivos de la Brigada Lincoln. És col·laborador habitual de mitjans com Foreign Affairs, The Nation, Revista Contexto o La Marea.

>> Complementa l’activitat amb la conferència que oferirà el dia anterior: La Guerra Civil Espanyola com a memòria i història transnacionals

Dijous 8 de novembre | Diana Taylor
Diana Taylor és Catedràtica del Departament d’Estudis de Performance i del Departament d’ Espanyol i Portuguès de la Universitat de Nova York (NYU). És autora dels guardonats Theatre of Crisis: Drama and Politics in Latin America (1991) i The Archive and the Repertoire: Performing Cultural Memory in the Americas (2003), traduït al castellà (2015), així com de Disappearing Acts: Spectacles of Gender and Nationalism in Argentina’s Dirty War, (1997) i de Acciones de memoria: Performance, historia, y trauma, (2012). És editora de Stages of Conflict: A Reader in Latin American Theatre and Performance (2008), i coeditora de Holy Terrors: Latin American Women Perform (2004). És la Directora i Fundadora de l’Institut Hemisfèric de Performance i Política, que rep el suport de les fundacions Ford, Mellon, Rockefeller, Rockefeller Brothers i Henry Luce.

>> Complementa l’activitat amb la conferència que oferirà el dia anterior: Acte de presència: Regina José Galindo a Terra (2013). Performar un testimoni és un testimoni?

Dijous 12 de novembre | Angelina Harari
Angelina Harari és psicoanalista. Presideix l’Associació Mundial de Psicoanàlisi (AMP). És docente del Centro Lacaniano de Investigación de la Ansiedad (Clin-a/ SP-Brazil). És autora de nombroses publicacions amb les quals ha impulsat l’estudi de la figura de l’Altre en l’ensenyament de Lacan entre les quals destaquen: Clínica Lacaniana da Psicose: de Clérambault a inconsistência do Outro, Contra Capa, 2006, Rio de Janeiro. Fundamentos da Prática Lacaniana: risco e corpo, Relicário, 2018, Minas Gerais.

>> Complementa l’activitat amb la conferència que oferirà el dia anterior: El coming out de l’home reaccionari brasiler i la seva revisió de la història

Dijous 10 de desembre | Jean-Claude Milner
Jean-Claude Milner és Catedràtic Emèrit de Lingüística a la Universitat París VII. Format a l’École Normale Supérieure de París i al Massachussets Institute of Technology i deixeble de Louis Althusser, Jacques Lacan i Roland Barthes. Fundador amb Jacques-Alain Miller de Cahiers pour l’Analyse (1966). Amb filiació al moviment maoista de l’Esquerra Proletària a finals dels anys 60. Traductor de Noam Chomsky, lector de Roman Jakobson i teòric de la lingüística contemporània amb remissions epistemològiques a Karl Popper i Imre Lakatos. Publica Introduction à une science du langage (1989) on ja tracta les conseqüències de la psicoanàlisi lacaniana per a un estudi del llenguatge. Docent durant anys a l’Institut d’études levinassiens de París en relació a l’antisemitisme en la cultura i història europees i al negacionisme.

>> Complementa l’activitat amb la conferència que oferirà el dia anterior: Elements d’una política dels noms

Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències

  • Dijous, 6 de febrer De 10 h a 12 h
  • Dijous, 12 de març De 10 h a 12 h
  • Dijous, 8 d'octubre De 10 h a 12 h
  • Dijous, 12 de novembre De 10 h a 12 h
  • Dijous, 10 de desembre De 10 h a 12 h

Auditori d’El Born CCM (edifici Annex, carrer Comercial, 5).

Venda d'entrades

Aforament limitat.

Cal fer reserva prèvia mitjançant el botó de venda d'entrades, trucant al telèfon 93 256 68 50 o bé enviant correu a reserveselbornccm@eicub.net
Gratuït