• Fotomuntatge de Fotomovimiento sobre imatge del Col·lectiu SE-GRÀ (AFB)

Retalls i records en moviment

Taller experimental amb l’Associació Fotomovimiento

Sovint les fotografies esdevenen reminiscències del passat, instantànies que dialoguen amb la nostra memòria, però també la distorsionen, condicionen i inclús mitifiquen, depenent del relat que li acabem associant.

De la mà de l’Associació Fotomovimiento, col·lectiu que s’ha dedicat a retratar moviments socials al llarg de l’última dècada, proposem un taller de fotomuntatge o collage amb un grup de gent gran sorgit de la Taula de Gent Gran del Casc Antic, i on hi participa també la Fundació Roure. Els retalls que utilitzem provenen de diversos fons fotogràfics, així com de còpies de les fotos personals de les mateixes assistents. Aquest exercici de creació col·lectiva a través d’un mitjà artístic ens permet establir un diàleg entre les memòries personals d’un grup de veïnes del Born amb altres relats d’arxius institucionalitzats de la ciutat.

Una proposta de Bornlab i Fotomovimiento, amb la col·laboració del Casal de Gent Gran del Carrer Comerç, el projecte Radars i la Fundació Roure. Els resultats d’aquest taller es podran veure exposats al Centre Cívic Pati Llimona, seu de l’Associació Fotomovimiento, del 2 de novembre al 12 de desembre de 2020.

 

  • Del 2 de novembre de 2020 al 12 de desembre de 2020

El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català.

Entrada gratuïta