Sessions Formatives Arqueoborn-II

Arqueologia i arqueobiologia urbana a Barcelona

El Born Centre de Cultura i Memòria proposa un cicle formatiu pràctic per facilitar una formació més completa en arqueologia, patrimoni i memòria des de l’àmbit urbà.

L’arqueologia urbana és una branca de l’arqueologia que pren rellevància dia a dia, que té aplicacions en el camp de la gestió urbana, del patrimoni, de la memòria col·lectiva i de la recerca. Tanmateix, les intervencions arqueològiques a la ciutat comporten uns plantejaments teòrics i unes metodologies que no s’imparteixen com a corpus unitari en els estudis universitaris. La ciutat de Barcelona ha estat pionera en la formació de professionals en arqueologia urbana, principalment amb la participació d’estudiants en la intervenció arqueològica del Born.

El cicle es realitza en dos anys consecutius: l’any 2022 van tenir lloc les Sessions Formatives Arqueoborn-I: Fonaments de l’arqueologia urbana i enguany organitzem les Sessions Formatives Arqueoborn-II: Arqueologia i bioarqueologia urbana a Barcelona.

Dates:

  • Del 26 al 29 de juny del 2023

Lloc:

  • Dies 26, 27, 28 (tarda) i 29 de juny: Auditori de l’edifici Annex d’El Born CCM (C/ Comercial, 5, Barcelona, 1a planta)
  • Matí del 28 de juny: Centre de Col·leccions MUHBA (Carrer F, Zona Franca, núm. 22, 08040, Barcelona). Com arribar-hi: Metro Línia 9, parada Mercabarna (+15 min. caminant)

Horari:

  • De 9.00 h a 14.00 h i de 15:30 h a 18:30 h

Preu: gratuït

 

Programa

Aquest curs és convalidable per 1 crèdit ECTS (25 h)

Places:

  • Estudiants del Grau d’Arqueologia, d’Història o d’Humanitats: 25 places
  • Públic general: 25 places. Poden apuntar-se a qualsevol de les sessions, excepte la del dilluns a la tarda i les del dimecres al matí, ja que són sessions pràctiques específiques per als estudiants

Inscripcions:

Material necessari:

  • Per a la sessió pràctica “Metodologia per a la recuperació de restes biòtiques pel seu tractament i estudi” cal portar roba i calçat de treball de recanvi
  • Del 26 de juny al 29 de juny

El Born Centre de Cultura i Memòria i Centre de Col·leccions MUHBA.

Activitat en català.

Entrades

Es pot adquirir l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

Enllaços