Som aquí per a millorar les nostres vides és una activitat educativa i d’arts en viu al voltant de la idea d’anhel de futur. L’anhel de futur dels i de les joves que han migrat recentment a la ciutat de Barcelona. I l’anhel de futur de ser ciutadà o ciutadana, un estatus que atorga drets i deures, que permet tot un seguit de privilegis i que té a veure amb el llegat del colonialisme.
Posa en relació el treball prospectiu amb els joves, el seu desig de pertànyer, les seves projeccions futures. Es comparteix amb el públic l’enregistrament d’un únic pla seqüència que es desenvolupa en el context del conjunt arqueològic d’El Born Centre de Cultura i Memòria, on l’espai de memòria es converteix en un espai de diàleg amb els i les joves migrants.
Aquesta proposta educativa i d’arts en viu, fruit del treball entre l’artista independent Marta Galán Sala i Vulnus Arts Vives i Recerca, pren com a referència L’arca russa, el film d’Alexander Sokúrov, i el contraposa amb la contemporaneïtat tècnica del lip dub.
L’experiència és fruit del vincle i la seva permanència en el temps entre joves nouvinguts, mediadors i creadors artístics de diferents processos de treball comunitari que s’inicien en el marc de Bornlab, laboratori de memòries d’El Born CCM i el programa “Construeix-te” de la Fundació Comtal, amb els projectes Arqueologies del quotidià (2019) i Nosaltres som aquí (2020), i l’espectacle “Forasters Vindran”, coproduït pel Teatre Lliure, Mousiké / Susanna Barranco i Marta Galán Sala.