Visites amb especialistes

El dissabte 21 de setembre, i amb motiu de les festes de la Mercè, El Born CCM us convida a visitar l’exposició “Renau. El combat per una nova cultura” amb el comissari, Juan Vicente Aliaga, i especialistes de diferents disciplines: persones expertes en fotografia, art i disseny gràfic que us oferiran la seva visió personal i molt particular sobre l’obra artística de Renau.

Gratuït amb reserva prèvia. Aforament: 20 persones

Horaris de les visites:

12 h Juan Naranjo
13 h Victòria Combalia
18 h Juan Vicente Aliaga
19 h M. Àngels Fortea

 

12 h Juan Naranjo (Barcelona, 1960)
Investigador expert en el usos i funcions de la fotografia, des del segle XIX fins a la actualitat

És membre de la comissió assessora del departament de fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Així mateix, Juan Naranjo ha estat assessor de la col·lecció de fotografia de l’Editorial Gustavo Gili; director artístic de Kowasa Gallery; assessor de fotografia espanyola a la col·lecció del Centro Ordóñez-Fundación de Fotografía de Donosti, a més de creador i director del departament de fotografia de Soler y Llach Subastas Internacionales.

13 h Victòria Combalia (Barcelona, 1952)
Crítica i assessora d’art i comissària d’exposicions. Especialista en Dora Maar i Joan Miró

Amb una sòlida formació com a historiadora d’art, la seva tesi de llicenciatura La poética de lo neutro. Análisis y crítica del arte conceptual (La Butxaca-Grup 62, 2005) és referència obligada en el món de l’art.

Va ampliar estudis a l’École Pratique de Hautes Études de París (1975), on va ser alumna d’Svetan Todorov, Julia Kristeva i oient de Michel Foucault, i va ser investigadora convidada a l’Institute of Fine Arts (Universitat de Nova York, 1979-1981). Fundadora de les revistes Artilugi, amb Alicia Suárez i Mercè Vidal, i Ampit, d’art i poesia amb Albert Ràfols Casamada, Maria Girona, Joan Hernández-Pijuan i Carles Hernández-Mor. Publica regularment a El Quadern d’El País on ha estat també titular i col·laboradora respectivament de les seccions Art a Catalunya i Opinió. És membre fundadora de l’Associació Catalana de Crítics d’Art.

Chevalière des Arts et des Lettres pel Ministeri de Cultura de França (2003) i Medalla al Treball President Macià per la Generalitat de Catalunya (2009).

18 h Juan Vicente Aliaga (València, 1959)
Comissari de l’exposició ‘Renau. El combat per una nova cultura’

Professor de la Facultat de Belles Arts de València, ha centrat la recerca en l’impacte dels feminismes i la diversitat sexual a l’art modern i contemporani. Treballa també sobre els discursos postcolonials i decolonials a l’àmbit artístic i ha estat comissari de diverses exposicions, entre d’altres:  ‘Shomei Tomatsu’, a la Fundació Mapfre, Barcelona, 2018; ‘Lea Lublin’, Centro andaluz de arte contemporáneo, Sevilla, 2018; ‘Tristes armas: Josep Renau y Martha Rosler ante la guerra’, IVAM, València, 2015; ‘Claude Cahun’, Jeu de Paume, París, 2011, etc.

19 h M. Àngels Fortea (Barcelona, 1963)
Doctora en disseny i imatge. Especialista en la recerca històrica del disseny gràfic

És membre del Grup de Recerca en Disseny i Transformació Social (GREDITS). Professora del Grau en Disseny i Coordinadora del Màster Universitari de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona. Membre del patronat de la Fundació Història del Disseny de Barcelona. S’ha especialitzat en la recerca històrica i historiogràfica del disseny, en especial del disseny gràfic.

 

 

  • Dissabte, 21 de setembre De 12 h a 20 h

Activitat en català.

Entrades

General Gratuït