Visites comentades a l’excavació

El campus de pràctiques d’arqueologia d’enguany se centra en intervencions arqueològiques a les cases Riera, Duran i Oliach, situades a l’illa de cases entre el Rec Comtal i el carrer del Bornet, per trobar les traces d’un canvi d’usos dels edificis de la zona. A partir de mitjan segle XVII identifiquem importants transformacions en la zona, que va passar de ser una àrea bàsicament productiva a una zona comercial i residencial majoritàriament. Com van passar aquestes cases de ser espais de treball a espais residencials? L’excavació permetrà resoldre aquests dubtes sobre el desenvolupament urbà d’aquesta zona i, per extensió, de la ciutat.​

En la intervenció arqueològica, al costat de professionals, hi participen alumnes del grau d’arqueologia de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que aprofiten l’ocasió per fer les seves pràctiques universitàries entre el 5 i el 30 de juliol. L’alumnat participant us explicarà què fa, quines són les tasques que es duen a terme, en quin punt està l’excavació en aquestes cases i resoldran els vostres dubtes en diverses visites comentades.

Aquest camp d’aprenentatge forma part d’ArqueoBorn, el programa de recerca arqueològica d’El Born Centre de Cultura i Memòria per al coneixement, la divulgació i l’estudi de l’àrea arqueològica del Born.

 

 

  • Divendres, 9 de juliol De 13 h a 14 h
  • Divendres, 16 de juliol De 13 h a 14 h
  • Divendres, 23 de juliol De 13 h a 14 h
  • Divendres, 30 de juliol De 13 h a 14 h

El Born Centre de Cultura i Memòria.

Activitat en català.

Entrada gratuïta