Explora - Arqueoborn - El Born CCM

Explora

ARQUEOBORN

RECERCA

Arqueoborn és el programa de recerca arqueològica d’El Born Centre de Cultura i Memòria per al coneixement, la divulgació i l’estudi de l’àrea arqueològica del Born. Va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de posar en valor les restes arqueològiques i donar continuïtat a la investigació del jaciment i dels materials arqueològics recuperats.

  • El Born no és un jaciment esgotat, ni en superfície, ni en profunditat ni en investigació. Plantegem dues grans branques de recerca: des del jaciment, amb la realització d’excavacions preventives, i des de l’estudi dels testimonis materials recuperats.

  • La recerca sempre ha d’anar acompanyada de la divulgació dels resultats. Totes les recerques realitzades des d’El Born CCM es difonen per diferents vies: participació en congressos, jornades de portes obertes, difusió dels resultats de les excavacions, publicacions, aplicacions del programa El Born3D, etc.

  • Es treballa en xarxa amb centres afins (jaciments arqueològics i espais de memòria), es participa en congressos i publicacions internacionals i es realitzen visites específiques per a professionals de l’arqueologia d’altres universitats i països.

  • Una forma d’apropar la feina de l’arqueologia a la societat és fent-la participar de diferents tasques relacionades amb el treball de camp i l’obtenció de dades, com ara la recollida de mostres, la classificació de la ceràmica o el cribratge de terres. Aquesta participació pretén ser transversal, adreçada a diferents col·lectius, especialment a estudiants universitaris, però també a infants, treballs de recerca d’escoles, veïns i veïnes del barri… i a la ciutadania de Barcelona en general.

CONFERÈNCIES #ARQUEOBORN

ACTIVITATS

  Intervenció arqueològica 2021 - El Born CCM     II Simposi Internacional d'Arqueologia d'El Born CCM   I Simposi Internacional d'Arqueologia d'El Born CCM

SaveSave

SaveSave