Pòdcast trimestral de Bornlab, el programa de mediació comunitària d’El Born CCM

BornLab Sonor

Bornlab Sonor

Pòdcast trimestral de Bornlab, el programa de mediació comunitària d’El Born CCM.

Bornlab Sonor duu a terme processos d’exploració i creació a diferents espais del Casc Antic que finalitzen amb la publicació de peces sonores. A partir de l’escolta activa al territori, es planteja un cicle de pòdcasts que són fruit de la col·laboració entre persones creadores i col·lectius dels barris que envolten El Born CCM.

Bornlab Sonor és una programació situada en el moment, amb un ancoratge en les memòries no oficials i que estableix connexions amb la programació del centre.

Les peces radiofòniques creades es publiquen a la Ràdio Bornlab Sonor de la XRCB.


Art, colonialisme, Guinea Equatorial i Barcelona
Mirada polièdrica al fet colonial a partir de la veu i escolta activa de diferents especialistes i activistes. Repensem els imaginaris col·lectius vinculats a l’art i al colonialisme.


Més informació aquí.

 

Qui citem quan ballem?
Peça sonora que es pot situar entre la música i l’oralitat, creada a partir de fragments de diàlegs i aportacions musicals del cicle “Estar, ballar, 3, 4”, que explora les relacions entre ball i memòria.


Més informació aquí.

 

Des de quins barris es veu El Born CCM?
Explorem com s’ha transformat els últims anys la vida comunitària als barris que envolten el Born a partir de trobades amb diferents col·lectius i projectes existents al territori.


Més informació aquí.

 

Presentacions públiques

Presentació de Bornlab, el programa de mediació comunitària d’El Born CCM. Trobada amb l’equip i col·laboradores del programa on es presenten les propostes de programació per al 2022.

La sessió es tanca amb l’escolta col·lectiva del podcast “Des de quins barris es veu El Born CCM?”, editat per l’artista Agnès Pe, i una conversa posterior on es convida el públic a continuar les converses propiciades per les intervencions dels agents entrevistats. L’escolta col·lectiva ens convida a reflexionar sobre com s’ha transformat la vida comunitària als barris que envolten El Born CCM.

Escolta’l aquí.

En el marc de la presentació de la relatoria gràfica del “Programa d’estudis comunitaris.

Desarxivar la memòria sobre el conflicte”, La Niña Jacarandá fa una sessió DJ treballada a partir del cicle “Estar, ballar, 3, 4”. Aquesta sessió, similar al pòdcast “Qui citem quan ballem?”, però punxada en directe, està confeccionada amb fragments enregistrats dels diàlegs entre col·laboradores, participants i part de les aportacions musicals que s’han introduït al llarg de les sessions del cicle entorn ball i memòria.

Escolta’l aquí.

Escolta col·lectiva del pòdcast sobre el colonialisme català i espanyol a Guinea Equatorial i la seva repercussió palpable en la societat i la cultura actuals de la ciutat de Barcelona.

La creació de la proposta sonora ha comptat amb diferents especialistes i activistes per proporcionar una mirada polièdrica del fet colonial. Durant el procés de documentació d’aquesta peça s’han generat dinàmiques d’escolta activa i s’han enxarxat col·laboracions de diversos agents i iniciatives que estan repensant els imaginaris occidentals vinculats a l’art i al colonialisme d’espais culturals de la ciutat.

Escolta’l aquí.