Recursos digitals - Podcasts - El Born CCM

Explora

PODCASTS

BORNLAB SONOR

Bornlab Sonor és el pòdcast trimestral de Bornlab, el programa de mediació comunitària d’El Born CCM. Duu a terme processos d’exploració i creació a diferents espais del Casc Antic que finalitzen amb la publicació de peces sonores. A partir de l’escolta activa al territori, es planteja un cicle de pòdcasts que són fruit de la col·laboració entre persones creadores i col·lectius dels barris que envolten El Born CCM.

BORN LLIBRES

Born Llibres‘ és un cicle de presentacions de llibres de temàtiques diverses que tenen com a lloc comú la memòria.

EN PERSPECTIVA

En perspectiva’ és un cicle de trobades i accions que tenen la finalitat de fer circular informació, permetre la reflexió, donar veu als testimonis i pensar en el paper que juga la memòria d’altres guerres i conflictes en la nostra percepció de la realitat.

En aquesta primera edició del cicle abordem el conflicte Ucraïna-Rússia amb tres sessions per entendre el conflicte i les seves causes i també reflexionar sobre aquest fet des del pacifisme i el feminisme.

PARADIGMA MUR. BERLIN-BARCELONA 1989-2019/1961-2021

Paradigma Mur és el projecte plurianual que té per objectiu reflexionar sobre l’impacte del mur a Europa, sobre els conflictes locals i transnacionals que generen els murs, i sobre com es configuren i reconfiguren els relats polítics, culturals, socials i memorials. El projecte neix amb motiu de la commemoració d’una doble efemèrides: el 9 de novembre de 2019 va fer 30 anys de l’enderrocament del mur de Berlín, i el 2021 farà 60 anys que es va començar a construir.

En el marc de Paradigma Mur, la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona realitza una sèrie de podcasts inspirats en la performance ‘Apparatus Berlin’, una de les activitats programades dins aquest projecte. Deu emissores exploraren la idea de mur des de la música, la salut mental, les xarxes, la ràdio analògica, l’educació, la sexualitat o la tecnologia digital, entre d’altres disciplines.

FAKE FICTION(S)

Fake Fiction(s) és un cicle de quatre sessions amb l’objectiu d’observar la complexitat de la ficció entesa com a pràctica que determina la configuració de l’espai públic. Escolta les conferències amb Joan Fontcuberta, Carme Colomina, Andrés Hispano i Ingrid Guardiola.

SONS DE LA MEMÒRIA

Sons de la memòria és un programa d’intervencions sonores de dos anys de durada. En accions semestrals presenta a El Born CCM actuacions en viu, instal·lacions sonores i altres formats. Escolta la conferència inaugural de la primera sessió amb Simon Reynolds i Arnau Horta.