Aquest estiu, submergeix-te a El Born CCM!

Aquest estiu El Born Centre de Cultura i Memòria s’omple d’activitats perquè pugueu gaudir de l’arqueologia, les arts escèniques i la història. Us ho expliquem aquí!

Les arts escèniques, les protagonistes d’aquest juliol

De l’1 al 31 de juliol podreu visitar la instal·lació “Anatomia d’una professió desconeguda”, la primera peça del Projecte Contracultura de la Companyia Miquel Barcelona. Creada a partir de dotze testimonis de professionals de les arts escèniques que han patit ferides físiques, psicològiques i emocionals a causa de males pràctiques en els processos de creació, la instal·lació permetrà escoltar la seva veu associada a una part del cos. Cada testimoni estarà acompanyat d’una performance vinculada a diferents disciplines. Cada dimarts, dijous i dissabte de juliol, a partir del dia 4, entre les 18 i les 19 h, activitat gratuïta.

El Festival Grec també entra a El Born CCM amb dues propostes artístiques:

  • 6 i 7 de juliol:Titanas al Born”, dirigit per Sol Picó i adaptat especialment al jaciment. Quatre dones, quatre gegantes de la dansa i de la música -Sol Picó, Anna Ventura (Natsuki), Encarni Sánchez i Judit Farrés- pujaran a les passarel·les flotants instal·lades sobre el jaciment i es convertiran en titanes, acompanyades pel públic i per un cor de veus femenines. Un espectacular muntatge ple de ritme i energia que farà reflexionar sobre el llegat i la memòria.

Titanas - El Born CCM

  • 12, 13 i 14 de juliol:El dia que va morir l’últim Panda”, de Projecte Ingenu. A cavall entre el teatre i la instal·lació escènica, aquesta obra planteja un futur distòpic amb un món digitalitzat i immers en la tecnologia. Un món que no avança i que desconeix el límit entre què és i què no és humà. Mentre uns científics investiguen com recrear pandes genèticament, es plantegen grans preguntes: ho podran fer amb els éssers humans? Aquest ús de la ciència i la tecnologia ens farà avançar en el camí de la humanització? Un espectacle que permetrà moure-us lliurement per l’espai i conèixer com seran els pròxims mil anys d’existència humana!

el-dia-que-va-morir-lultim-panda-david-ruano-3

 

Arquitectura i patrimoni, la nova mostra temporal

Fins al 3 de setembre podreu visitar de manera gratuïta l’exposició “L’abric de les ruïnes”. Una mostra temporal de petit format sobre la relació entre l’arquitectura i la conservació patrimonial. Una selecció de projectes internacionals construïts per preservar conjunts arqueològics que permeten reflexionar sobre la nostra relació amb el passat. Una exposició que, tot i tenir una temàtica arquitectònica, té un fort caràcter poètic i estètic.

 

A més a més… visites exclusives!

Al llarg de l’estiu podreu gaudir d’unes visites i itineraris molt especials…

Cada nit de dimarts a dissabte de l’11 de juliol al 9 de setembre, El Born CCM us proposa endinsar-vos a la Barcelona de 1700 a través de visites i itineraris nocturns, amb el cicle Born de nit.

  • Els dimarts coneixereu algunes de les grans històries d’amor, venjança, alegria i por dels antics veïns i veïnes del Born amb “Gent del barri”.
  • Els dimecres, aprendreu a interpretar les restes orgàniques que es localitzen en els jaciments arqueològics a la visita-taller “Laboratori de paisatges”.
  • Els dijous descobrireu el costat més fosc de la ciutat de Barcelona amb històries de conflicte, odi i venjança en el segle XVIII, amb “Crònica negra al Born”.
  • Els divendres a “Viure en temps de guerra”, fareu un itinerari pel conjunt arqueològic i coneixereu la vida de les persones anònimes que van patir el setge de 1713-1714.
  • I per acabar, els dissabtes passejareu pel barri de la Ribera per descobrir la història de Barcelona des de noves perspectives amb “La finestra indiscreta”, “Esclavisme i ciutat”, “Barcelona en temps de pesta”, “Les dones de 1700” i “La batalla de l’11 de setembre”.

Visita guiada jaciment - El Born CCM