• Dracs i bèsties de foc

Dracs i bèsties de foc: exposició i activitats

Les bèsties de foc són un dels elements festius més heterogenis de Barcelona: víbries, porcs i truges, gàrgoles, follets, gats mesquers, dracs i dragolins de tota mena…

Com a acte previ a la celebració de les Festes de la Mercè, i ja com a tradició, les bèsties de foc del Bestiari Festiu de Barcelona s’apleguen al vestíbul d’El Born CCM, on podeu venir a visitar-les del 17 al 25 de setembre.

Dimarts 17, 19 h
Taula rodona: cultura popular i infants

El bestiari festiu és present en l’àmbit educatiu dels nostres infants. La taula rodona aprofundeix en aquest fet: es presenten diverses experiències que vehiculen la transmissió del món del bestiari festiu als infants, i tot seguit, posada en comú amb el públic.

Sala Moargues, entrada lliure.

Dimecres 18, 19 h
Xerrada: el bestiari festiu a Europa

Catalunya és terra de dracs, mulasses, àligues, cavallets i víbries. No hi ha altra regió europea amb una concentració tan alta d’associacions i d’elements de bestiari festiu per quilòmetre quadrat. En aquesta ponència es donarà a conèixer la diversitat de figures vinculades al bestiari festiu que es poden trobar en diferents països europeus.

Sala Moargues, entrada lliure.

Divendres 20: passejada pel barri de la Ribera

Dissabte 21: Correfoc

 

  • Del 17 de setembre al 25 de setembre

Activitat en català.

Entrada gratuïta
Organitzadors