Anastasia Kavada i Simona Levi

Pedagogies a les xarxes

Dijous 6 de maig, de 18 a 19.30 h

Amb traducció simultània anglès-català i català-anglès tant per als assistents presencials com a través del canal de Youtube.

Les dades i les fake news s’han situat en el centre de les polítiques contemporànies i amenacen amb la deslegitimació de l’esfera política i l’ascens de l’autoritarisme. Això no només degrada i desvirtua la veritat, l’espai del diàleg i la formació de la ciutadania, sinó que també atorga un gran poder a les grans corporacions i plataformes comunicatives, regides per la lògica de la rendibilitat econòmica, en la definició de la realitat. Però, alhora, els mitjans digitals també s’han convertit en una eina essencial per a les pràctiques democràtiques, per als processos col·lectius d’organització, per a les mobilitzacions i per a les preses de decisió col·lectives en la construcció d’una societat més justa per part de moviments socials com Occupy, Nuit debout, la Primavera Àrab o els Indignats. Quines són les possibilitats per a la transformació social des d’internet? Com influeix la configuració que ens fem del món i la nostra definició i acció política? Com es regula la participació i la censura en aquests mitjans?

 

Anastasia Kavada és professora de Comunicació i Política a la Universitat de Westminister i és codirectora del màster Media, Campaigning and Social Change. També és una de les directores de la comunitat interdisciplinària i col·laborativa Arts, Communication and Culture Research. La seva investigació se centra en l’articulació dels mitjans digitals, els moviments socials i la participació democràtica per a la transformació política.

Simona Levi és dramaturga, cofundadora de la plataforma d’activisme digital Xnet i del moviment 15MpaRato. El 2017, la revista Rolling Stone la va escollir com una de les 25 persones del món que està donant forma al futur. Dirigeix el Curs de postgrau en tecnopolítica i drets en l’era digital de la Universitat Pompeu Fabra. És autora de Votar y cobrar La impunidad como forma de gobierno (Capitán Swing), Cultura libre digitalNociones básicas para defender lo que es de todxs (Icaria), Tecnopolítica, internet y r-evolucionesSobre la centralidad de redes digitales en el #15M (Icaria) y es coautora de #FakeYou (Raig Verd).

 

Segueix la sessió en directe aquí:

Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències, pedagogies contemporànies

  • Dijous, 6 de maig De 18 h a 19:30 h

Sala Moragues.

També, en directe per YouTube.

Activitat en català i anglès.

Entrades

Aforament limitat. Reserva l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia