Referències | Pedagogies contemporànies - El Born CCM

Programació

Referències | Pedagogies contemporànies

Cicle

Referències | Pedagogies contemporànies

Anastasia Kavada i Simona Levi: Pedagogies a les xarxes (6 de maig de 2021)
Tabi Joda i Joana Bregolat: Pedagogies mediambientals (13 de maig de 2021)
Tithi Bhattacharya i Bel Olid: Pedagogies feministes (20 de maig de 2021)

Per construir una societat crítica i compromesa amb els valors de la justícia, la igualtat i la llibertat és cabdal l’educació ciutadana. Les pedagogies vinculades a aquests valors no es limiten, ni han estat mai limitades, als ensenyaments reglats, oficials, formals, sinó que van més enllà i impliquen pràctiques que s’exerciten en totes les esferes.

Aquesta edició de Referències presenta un recorregut al voltant d’algunes de les pedagogies que han guiat les lluites del feminisme, l’activisme a les xarxes i l’ecologisme. De la seva memòria i de la seva presència en l’actualitat també en depèn la possibilitat i la qualitat de la nostra vida en comú.

Referències, l’espai de reflexió sobre el paper de la memòria en el món contemporani, convida personalitats internacionals a compartir les seves experiències amb figures referents de la ciutat. En aquesta edició de primavera, Referències entra en diàleg amb l’exposició Per una educació en llibertat. Barcelona i l’educació. 1908-1979”, que fa un recorregut pels diferents intents, al llarg del segle XX, d’articular un sistema d’ensenyament de qualitat, públic, laic, coeducatiu i en català.

Cicle comissariat per Paula Kuffer.