Dijous 11 de novembre, de 18 a 19.30 h
Amb traducció simultània anglès-català i català-anglès.
La representació de les lluites pels drets en l’esfera artística és també una constant al llarg de la història de les reivindicacions democràtiques. El cas de l’habitatge troba en la figura de Martha Rosler un dels seus exponents internacionals més destacats, amb una pràctica creativa que apunta a la denúncia, la conscienciació i la transformació de les polítiques que garanteixin aquest dret fonamental.
Martha Rosler (Nova York, 1943) és artista, crítica d’art i professora. Treballa en diversos formats —fotografia, vídeo, assajos, instal·lacions i interpretació—, i destaca com a una de les artistes més influents de la seva generació. La seva obra se centra en l’esfera pública i en la relació que té amb la vida quotidiana, els mitjans de comunicació, els conflictes, l’arquitectura i l’urbanisme. Un dels temes centrals de la seva producció ha estat la reflexió al voltant de les implicacions socials de les estructures urbanes, sempre des d’un punt de vista feminista i crític.
Carles Guerra (Amposta, 1965), doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és artista, crític d’art, docent, investigador i comissari independent. Ha dirigit la Primavera Fotogràfica de Catalunya (2004), La Virreina Centre de la Imatge (2009-2011) i la Fundació Antoni Tàpies (2015-2020), i ha estat conservador en cap del MACBA (2011-2015). Ha comissariat nombroses exposicions monogràfiques dedicades a artistes de renom internacional com Ahlam Shibli, Allan Sekula, Susan Meiselas, Harun Farocki, Oriol Vilanova i Ariella Aïsha Azoulay.
Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències, les lluites pel dret a l’habitatge. El cicle #Referències s’emmarca en el programa Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona 2021-2022.