• Extremadamente rebeldes y peligrosas

Creació i museus 2019

Espectacles estrenats en el Grec 2019 Festival de Barcelona

El Born CCM acollirà una sèrie d’activitats vinculades a “Creació i museus’, el programa que va presentar cinc creacions artístiques en el marc de l’edició 2019 del Festival Grec. Es tracta de propostes sorgides del treball conjunt de cinc aparellaments entre fàbriques de creació i museus de la ciutat. Les col·leccions, el patrimoni i la memòria han esdevingut la matèria primera a partir de la qual s’han desenvolupat aquestes propostes artístiques de diferents disciplines.

L’acte estarà presentat i moderat per Cesc Casadesús, director del Festival Grec, i comptarà amb una conferència a càrrec de Frédéric Mazelly, director de la programació cultural de la Villette de París, i un col·loqui amb la participació de Teresa Macià, responsable d’Activitats del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), i Ferran Murillo, director del Teatre Tantarantana. L’acte acabarà amb una mostra de les creacions que s’han presentat en el Festival Grec 2019:

EXTREMADAMENTE REBELDES Y PELIGROSAS, de PARADISO 99
EL BORN CCM – TANTARANTANA
Una combinació entre text i moviment per parlar de la repressió contra les dones i la vivència de la maternitat de les represaliades durant la Guerra Civil i primers anys de dictadura.
Direcció i text: Begoña Moral
Moviment: Albert Bassas
Espai: Nina Tuset
Il·luminació i vestuari: Helena Torres
Espai sonor: Manuel Pajuelo
Intèrprets: Paula Rísquez i Maria Jurado

PAISAGEM DE PASSAGEM
JARDÍ BOTÀNIC – LA CENTRAL DEL CIRC
Un projecte de creació de circ contemporani a base de contorsió, acrobàcia i equilibris.
Contorsió, acrobàcia i equilibris: Alice Rende

10 ATLÀNTIDES
Resum audiovisual de l’espectacle que, a través de la música, la poesia i l’art visual escenificava les múltiples facetes de Jacint Verdaguer.
MUSEU D’HISTÒRIA / CASA VERDAGUER – FABRA I COATS
Participants: Núria Martínez-Vernis (poeta), Blanca Llum Vidal (poeta), Martí Sales (escriptor i músic), Sara Fontán (violinista), Luis Tabuenca (percussionista improvisador) Mark Cunningham (trompetista improvisador), NUU (duet d’electrònica liderat per l’actriu Aida Oset), Coàgul (músic industrial), Aalbers (trio d’electrònica), Anna Irina Russell (visuals analògics), Liviana Mauretti (cantant), La Megacobla (quartet de músics de cobla catalana), ZA! (electrònica, vents, veus, percussió), PEDRA (direcció d’art) i Bitlab (tecnologia)
Direcció i coordinació: ZA!
Coordinació i producció tècnica: The Good Good
Sonorització: Quesoni

NIGHTINGALE
CASTELL DE MONTJUÏC – EL GRANER
Una reflexió sobre l’absència com a metàfora que posa l’èmfasi en el paper de la dona com a cuidadora i infermera en un escenari envoltat de guerra com és el Castell de Montjuïc.
Idea & creació: Ana Barroso

LA COLECCIÓN. GUINEA ECUATORIAL 1948-1961
MUSEU ETNOLÒGIC – LA CALDERA
Un projecte audiovisual que parteix dels arxius gràfics inèdits de les primeres expedicions d’August Panella i Jordi Sabater Pi a l’antiga colònia espanyola de Guinea Equatorial.
Un projecte d’Azkona & Toloza
Coreografia: Laida Azkona Goñi
Direcció d’escena: Txalo Toloza-Fernández
Intèrprets: Rosalía Zanon, Claudia Fuentes i Laida Azkona Goñi
Banda sonora: Juan Cristóbal Saavedra
Disseny audiovisual: MiPrimerDrop

 

  • Dissabte, 16 de novembre De 18 h a 20:30 h

Activitat en català.

Entrada gratuïta