Barbara Steenbergen i Jaime Palomera

Contra la despossessió: sindicalisme de l’habitatge i cooperativisme

Dijous 2 de desembre, de 18 a 19.30 h

Amb traducció simultània anglès-català i català-anglès.

La capacitat innovadora i creativa no és patrimoni de les administracions públiques i difícilment faran canvis cap a unes polítiques més emancipadores si abans no hi ha una transformació social i cultural. Els sindicats d’inquilins tenen més d’un segle d’història, són actors protagonistes en la lluita per l’accés a l’habitatge, en la construcció d’alternatives al mercat privat, com ara les cooperatives, o la lluita contra la gentrificació.

Barbara Steenbergen és llicenciada en Administració Pública i màster en Ciències Polítiques a la Universitat de Bonn (Alemanya). Des del 2007 és cap de l’oficina de la Unió Europea (UE) de la International Union of Tenants (IUT), una organització que treballa per a les organitzacions d’inquilins mundials. És responsable de les relacions polítiques, amb especial interès a influir en les polítiques de la UE. Va presidir el Fòrum Europeu de l’Habitatge (2009-2012) i és membre de l’Agenda Urbana de la UE per a l’Habitatge. Entre d’altres, presideix el fòrum de la European Responsible Housing Initiative.

Jaime Palomera (Barcelona, 1982) és membre actiu i coportaveu del Sindicat de Llogaters i Llogateres. És doctor en Antropologia Social per la Universitat de Barcelona, especialitzat en Economia Política i Habitatge, i màster en Estudis Culturals al Goldsmiths College de la Universitat de Londres. Actualment investiga a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i a La Hidra Cooperativa, de la qual n’és cofundador.​

 

Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències, les lluites pel dret a l’habitatge. El cicle #Referències s’emmarca en el programa Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona 2021-2022.

  • Dijous, 2 de desembre de 2021 De 18 h a 19:30 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en català i anglès.

Entrades

Aforament limitat. Reserva l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia