Raquel Rolnik i Lucía Martín González

Tenir una casa: drets vs. mercat

Dijous 21 d’octubre, de 18 a 19.30 h

L’article 25 de la Declaració universal dels drets humans reconeix el dret a l’habitatge com una de les condicions perquè tota persona pugui gaudir d’un nivell de vida que asseguri, per a ella i la seva família, la salut i el benestar. Malgrat estar recollit a moltes de les constitucions dels estats contemporanis, la lògica del capitalisme subordina aquest dret fonamental als interessos econòmics dels agents privats.

 

Raquel Rolnik (Sao Paulo, 1956) és arquitecta, urbanista i professora de la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme de Sao Paulo (Brasil). Ha ocupat diversos càrrecs institucionals relacionats amb la política urbana i habitacional de São Paulo i del Brasil. Ha estat relatora especial per al Dret a l’habitatge adequat del Consell de Drets Humans de l’ONU (2008-2014) i desenvolupa una intensa tasca divulgadora i activista. Entre altres, és autora del llibre La guerra de los lugares. La colonización de la tierra y la vivienda en la era de las finanzas (Descontrol, 2018).

Lucía Martín González (Lugo, 1979) és enginyera química i doctora en Ciències Ambientals. Ha participat en l’activisme de Terrassa, el 2009 va formar part del grup impulsor de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Barcelona i ha desenvolupat diferents tasques dins del moviment pel dret a l’habitatge. Ha estat diputada al Congrés dels Diputats (2016-2019) i actualment és regidora del Districte de Sant Andreu i d’Habitatge i Rehabilitació a l’Ajuntament de Barcelona.

 

Recupera la sessió aquí:

Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències, les lluites pel dret a l’habitatge. El cicle #Referències s’emmarca en el programa Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona 2021-2022.

  • Dijous, 21 d'octubre De 18 h a 19:30 h

Sala Moragues.
El Born CCM

Activitat en castellà.

Entrades

Aforament limitat. Reserva l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia