Tithi Bhattacharya i Bel Olid

Pedagogies feministes

Dijous 20 de maig, de 18 a 19.30 h

Amb traducció simultània anglès-català i català-anglès tant per als assistents presencials com a través del canal de Youtube.

El feminisme ha esdevingut un dels moviments protagonistes en les lluites per l’emancipació i s’ha convertit, a escala mundial, en una de les enunciacions polítiques més influents i aglutinadores dels últims anys. Les seves reivindicacions contra les desigualtats constitutives del neoliberalisme patriarcal apunten a la universalització de drets fonamentals, com ara l’habitatge, l’educació, la sanitat, els salaris dignes o el treball reproductiu. El feminisme és avui un dels moviments polítics més visibles, ambiciosos i plurals, i amb més capacitat per imaginar un món més just més enllà de la crisi actual, una societat que posi la vida al centre.

 

Tithi Bhattacharya és professora d’Història d’Àsia del sud a la Universitat Purdue. És una feminista destacada i una de les organitzadores de la vaga internacional de dones del 8 de març de 2017. Bhattacharya és portaveu de la campanya Boicot, Desinversions i Sancions a favor dels drets humans del poble palestí. Ha escrit extensament sobre marxisme, teoria de gènere i teoria de la reproducció social. Entre les seves obres destaquen Sentinels of Culture: Class, Education and the Colonial Intellectual in Bengal, Oxford University Press (2005), Teoria de la reproducció social. Ressituant la classe. Recentrant l’opressió (Tigre de Paper) i Feminisme per al 99%, coautora amb Cinzia Arruzza i Nancy Fraser (Tigre de Paper).

Bel Olid és escriptora, traductora, professora del Departament de Filologia Catalana de la UAB i activista feminista. És autora de la novel·la Una terra insòlita (Empúries), on explora els temes de la migració, la sexualitat i l’abús, amb la qual va guanyar el premi Documenta. També ha publicat llibres de relats com La mala reputació (Proa) o Vents més salvatges (Empúries), i llibres de literatura infantil i juvenil. Com a assagista és autora de Les heroïnes contraataquen (Pagès editors), Feminisme de butxaca, kit de supervivència (Angle), Follem? (Bridge) o A contrapèl (Capità Swing). Col·labora en diversos mitjans de comunicació com el diari Ara o el web cultural Núvol. És presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

 

Segueix la sessió en directe aquí:

Consulteu les activitats programades a l’entorn del cicle #Referències, pedagogies contemporànies.

  • Dijous, 20 de maig De 18 h a 19:30 h

Sala Moragues.

També, en directe per YouTube.

Activitat en català i anglès.

Entrades

Aforament limitat. Reserva l'entrada mitjançant el botó de venda d'entrades o a les taquilles del centre.

També es pot fer reserva prèvia per correu electrònic a reserveselbornccm@eicub.net
 o al telèfon
 93 256 68 50 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 19 h).
Gratuït

  • bucle_magnetic
  • discapacitat_fisica
  • gossos_assistencia