Deixem enrere el 2023, un any ple d’activitats entorn de la memòria i les arts, per donar pas el 2024. Vols saber què hem preparat per als mesos vinents? T’ho expliquem aquí!
Cent anys de Semprún
Amb motiu del centenari del naixement de Jorge Semprún, ens unim a la Filmoteca de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya i el CCCB per commemorar i retre homenatge a aquesta gran figura de la cultura i la política europea del segle XX. Escriptor, polític i pensador, va ser un dels intel·lectuals més destacats, a més de resistent antinazi i militant comunista perseguit pel franquisme. La seva vida va estar marcada per ser presoner al camp de concentració de Buchenwald. Aquesta experiència el va portar a escriure l’obra ‘La escritura o la vida’, de la qual l’actor Eduard Fernández en farà una lectura dramatitzada el 20 de gener a El Born CCCM.
Una reflexió sobre la guerra
Obrirem el mes de març amb la nova exposició temporal ‘Per què la guerra?’, de la qual la instal·lació ‘La maldat benvinguda’ de Francesc Torres n’ha sigut la introducció. Una mostra sobre la rellevància dels conflictes armats en la conformació de les societats, a partir d’una selecció d’obres de diversos artistes contemporanis que ens invitaran a reflexionar sobre la guerra. Amb artistes internacionals com la palestina RulaHalawani, la iraniana ShirinNeshat, el xilè Alfredo Jaar i el francès KaderAttia. La mostra es podrà veure a partir del 15 de març i fins al 29 de setembre.
Marina Ginestà: dones i teatre
Tancarem el mes de març amb el cicle ‘365 dones l’any’, una tercera edició dedicada a Marina Ginestà i Coloma, periodista, escriptora i militar antifeixista catalana, coneguda per la seva tasca durant la Guerra Civil. El cicle comptarà amb un espectacle que portarà a escena un text teatral creat per la dramaturga Núria Vizcarro i que es farà en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya. Serà els dies 23 i 24 de març.
Benvinguda ciència!
Al juny la ciència serà la protagonista a El Born CCM. El 8 i 9 de junyel centre serà la seu de la Festa de la Ciència de Barcelona, un cap de setmana dedicat a compartir el coneixement científic des d’una perspectiva àmplia i per a tota la ciutadania. Amb l’aigua, el canvi climàtic i la intel·ligència artificial com a temes principals, podrem gaudir d’activitats per a totes les edats: shows científics, teatre, dansa, xerrades i fins i tot un espai on els més petits podran explorar i experimentar.
Això no és tot…
Les novetats del 2024 es completen amb tota la programació estable. Seguirem descobrint la història amb l’exposició permanent ‘Barcelona 1700. De les pedres a les persones’, les visites guiades al jaciment i els itineraris guiats pel barri de la Ribera, i amb les activitats i tallers familiars.