BornLab. Laboratori ciutadà de memòries - El Born CCM

Programació

BornLab

Laboratori ciutadà de memòries

BornLab. Laboratori ciutadà de memòries és el programa d’El Born CCM que impulsa projectes col·laboratius i la cocreació amb els agents del seu entorn.

L’equip d’El Born CCM posa en marxa noves estratègies de programació transversal, en una proposta que articula l’educació informal, la reflexió al voltant de les memòries populars, el treball de recerca i acció com espai d’aprenentatge, i metodologies experimentals i artístiques.

Actualment el programa es desenvolupa en tres àrees i formats de treball diferents:

  1. Cultiu i escolta activa al territori, amb més de 40 trobades diverses per generar marcs de treball.
  2. Laboratori de creació i treball en xarxa. Mitjançant aquest procés de diàleg s’han desenvolupat dues accions-prototip i una sèrie de discussions i línies d’experimentació col·laborativa.
  3. Finalment, fruit del cultiu i treball en xarxa, es desplega una sèrie de visites experimentals i processos.

Visites experimentals

Espais d’activació del territori, del context i d’altres sabers i memòries dissidents.

 

Memòries de l’aigua. Trajectes i vides compartides - El Born CCM BornLab - Re-habitar El Born CCM Reproduccions de gestos - El Born CCM Mitologia de la República Peninsular de la Barceloneta - El Born CCM 

 

Processos

Processos de treball i creació que es donen en un espai de temps més llarg, i poden ser comunitaris o educatius.

  • Comunitaris: amb entitats del teixit del barri, i que treballen amb diversitat de llenguatges artístics i experimentals.
  • Educatius: es desenvolupen principalment amb entitats del barri vinculades a la formació i als col·lectius implicats amb escoles i d’altres centres educatius.

 

Wikidones 2020 - El Born CCM Tot canvia - El Born CCM Born oblidat - El Born CCM Fotosensibilitat proactiva - El Born CCM  Arqueologies del quotidià - El Born CCM  Retalls i records en moviment - El Born CCMCròniques il·lustrades - El Born CCM  Memòries d'espais taller audiovisual - El Born CCM   BornLab - Quan el Born era un barri - El Born CCM Nosaltres som aquí - El Born CCM ‘Vides partides’ a la Galeria del Pou - El Born CCM L'hora del pati - El Born CCMFer ballar l'escola - El Born CCM  Som lesbianes, som la teva veïna - El Born CCM Som aquí per a millorar les nostres vides - El Born CCM Una ganyota a la ciutat - El Born CCMMemòries veïnes de Casc Antic - El Born CCM La ciutat de les dones en el país dels homes - El Born CCM